Hammarbyhöjdens seniorlägenheter

Typ av lokal Seniorboende
Adress Tidaholmsplan 11-20, 121 48 Johanneshov
Område Hammarbyhöjden
Area 46-67 kvm
Antal lägenheter 106
Hyresnivå 1:or 7 900-8 800, 2:or 9 200-9 900, 3:or 10 700 SEK

Seniorboendet består av 83 lägenheter – 1 etta på 57 kvadratmeter, 76 tvåor på 56–64 kvadrat och 6 treor på 61–67 kvadrat. Lägenheterna är fördelade på fem hus om vardera fyra våningar. De flesta lägenheter har balkong.

Seniorbostäderna har en gemensam lokal för boende att umgås i, spontant eller under ordnad aktivitet. Här finns även ett kök där hyresgäster kan laga mat tillsammans för gemensamma måltider om så önskas. Gästlägenhet med dusch går att boka för övernattande besökare.

TV, telefoni, internet

För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber samt Com Hem (ej fiber).

Anpassat för äldre

Lägenheterna är utformade för att passa äldre personers behov och är tillgängliga för personer i rullstol. I badrummen är handfat och toalettstol höj- och sänkbara och lägenheterna saknar eller har minimala trösklar. I köket finns spisvakt och timer, dessutom är lägenheterna utrustade med boendesprinkler. I badrummet finns halkdämpande plastmatta och kontrasterande kakel som ökar rumsuppfattningen.

Rummen är målade i ljusa färger och golven är trämönstrade. Alla våningsplan nås med hiss. I fastigheten finns rum för permobiler.

Aktivitetscenter

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning ansvarar för aktivitetscentret där det finns möjlighet till sociala aktiviteter, kaffeservering och gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen. 

För att se stadsdelens öppettider och planerade aktiviteter följ denna länk 

I närområdet

Seniorbostäderna ligger intill Hammarbyhöjdens tunnelbanestation och ett litet centrum med småbutiker.

Varmt välkommen att kontakta oss via..

Namn: Micasa Fastigheter
Telefonnummer: 08-508 361 40
E-postadress: info@micasa.se

..eller besök vår webbplats på www.micasa.se