Så söker du lägenhet

Alla våra seniorlägenheter förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Här berättar vi steg för steg vad du behöver göra för att hyra en lägenhet hos oss.

1. Registrera dig som bostadssökande

Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlar alla Micasas hyreslägenheter. Det kostar 200 kronor om året att stå med i deras kö, och det du behöver är ett svenskt personnummer eller ett samordningsnummer. Var du bor spelar ingen roll för studentlägenheterna. För att köa till seniorbostäder hos Micasa behöver du vara skriven i Stockholm stad. Du registrerar dig hos Bostadsförmedlingen i Stockholm, se länk till höger här på sidan.

2. Sök bostad

Du söker själv bland de bostäder som finns annonserade på Bostadsförmedlingen i Stockholms webbplats. För att anmäla intresse behöver du skaffa ett konto hos Bostadsförmedling och logga in. Därefter kan du följa din intresseanmälan. Bostäderna annonseras i normala fall mellan 3 till 7 dagar.

3. Gå på visning

Om du är en av de med längst kötid när anmälningstiden gått ut bjuds du in till lägenhetsvisning.

4. Lämna svar

Efter visningen behöver du svara ja eller nej på om du fortfarande är intresserad av bostaden. Det gör du enklast genom Bostadsförmedlingens digitala tjänst "Mina sidor".

5. Skicka intyg till Micasa

Om du har längst kötid av de som har svarat ja kontaktar Bostadsförmedlingen dig. Därefter behöver du skicka in intyg till Micasa Fastigheter (inkomstuppgifter eller studieintyg).

6. Skriva kontrakt

När du är godkänd som hyresgäst skriver du kontrakt med oss på Micasa Fastigheter.

7. Flytta in

Grattis - vi hoppas att du ska trivas hos oss!

Dela på: