Nya Edö vård-och omsorgsboende invigt

Bubbel och ballonger satte stämningen när vi invigde 107 nya vård- och omsorgslägenheter i Farsta tillsammans med vår kund, Farsta stadsdelsnämnd.

Vi har gjort stora ombyggnationer och moderniserat fastigheten Edö. Till exempel har badrummen blivit större och varje lägenhet har en kokvrå. Det finns flera sociala utrymmen på varje våningsplan och balkong i de flesta av lägenheterna. Från byggnadens södra sida har de boende utsikt över Magelungen. Det har även byggts till två stora glasbalkonger på varje våningsplan.

Michaela Hollis, styrelseordförande på Micasa Fastigheter, invigningstalade tillsammans med Lars Jilmstad, ordförande Farsta stadsdelsnämnd. Stadsdelsdirektör Kerstin Sandström hälsade välkommen.

– Det nya Edö handlar inte bara om ljusare, tryggare och mer tillgängliga lägenheter. Vi har tillsammans med vår hyresgäst Farsta stadsdelsnämnd även skapat förutsättningar för att bedriva en modern och professionell omsorgsverksamhet och resultatet är vi stolta över, sa Michaela Hollis.

– Det är en fantastisk miljö här. Nu uppfyller lokalerna alla Arbetsmiljöverkets bestämmelser kring storlek inne på toaletter och liknande. Det finns 100 anställda på Edö och de har fått en bättre arbetsmiljö, säger Lars Jilmstad, ordförande Farsta stadsdelsnämnd.

Under invigningen uppmärksammades även konstnär Agnes Mohlin som skapat den konstnärliga utsmyckningen i huset och som en del av utomhusmiljön. Konstverken invigdes under ceremoniella former av Stefan Hagdahl, chef för Stockholm konst.

Verksamheten vänder sig till personer över 65 år som lider av demens eller somatisk sjukdom och som genom biståndsbedömning erbjuds ett vårdboende.


Dela på: