107 nya lägenheter för vård och omsorg i Farsta

Servicehuset Edö i Farsta förvärvades av Micasa Fastigheter 2004 från Svenska Bostäder. Nu planeras för en ombyggnad som beräknas bli klar under våren 2019 och som ska resultera i 107 lägenheter inom ett modernt vård- och omsorgsboende. Det innebär bland annat att badrummen i lägenheterna ska göras större för att rymma plats för rullstolar och hjälpmedel.

Förutom renoverade lägenheter ska fastigheten förses med nya gemensamma kök och vardagsrum som är ett krav i vård- och omsorgsboenden. Likaså ska personalutrymmen byggas för att klara de hygienkrav som ställs på denna typ av verksamhet.

Öppna ytor kommer att skapas och i och med det försvinner bärande partier, vilket har gjort konstruktionsfrågor till en av de stora utmaningarna i projektet.

- En annan stor utmaning är den överhettade marknaden inom byggsektorn och hur Micasa Fastigheter kan attrahera byggföretag för den här ombyggnaden, säger Thomas Lundmark som är projektchef på Micasa Fastigheter.

 Planeringen av ombyggnaden sker i nära samarbete med verksamheten i Farsta och stor vikt har lagts vid boendekomfort, arbetsmiljö och vård- och hygienfrågor.

Dela på: