Kommunikatör med redaktionellt fokus

Trivs du med många kontaktytor och vill jobba både operativt och strategiskt med kommunikationsfrågor? Vi söker en kommunikatör med redaktionell inriktning.

Vi söker dig som vill bidra till att utveckla Micasa Fastigheters kommunikation. Tjänsten är ett vikariat till och med 28 februari 2020 med möjlighet till förlängning.

Micasa Fastigheter har ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista och erbjuder ett omväxlande och givande arbete i ett annorlunda fastighetsbolag med öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

Rollen innebär att tillsammans med kollegor på enheten och i verksamheten arbeta med Micasas redaktionella, interna och externa kommunikation. I tjänsten ingår bland annat att:

  • Identifiera nyheter, planera, skriva och publicera, bland annat i vårt tryckta nyhetsbrev Hyresbladet och på våra webbar. Du kommer också att ansvara för utgivningen av Hyresbladet.
  • Planera och leda kommunikationen i ombyggnations- och underhållsprojekt tillsammans med projektledarna.
  • Planera, producera och hantera inlägg på webb, intranät och sociala medier.


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att du har du högskoleutbildning i kommunikation eller motsvarande kompetens som vi finner likvärdig för tjänsten. Du behöver också kunskap om och erfarenhet av operativt kommunikationsarbete och projektledning. Vidare har du redaktionell erfarenhet, det vill säga du är van att ”söka upp” nyheter, intervjua och skriva artiklar för olika kanaler. Du har erfarenhet av att formulera, skriva och sammanfatta budskap och texter för storytelling i olika media och för olika målgrupper.

Du är van vid digitala medier, bildhantering och har gedigen erfarenhet av webbpubliceringsverktyget Episerver. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet som kommunikatör inom en politiskt styrd organisation och/eller inom bygg- eller fastighetsbranschen. Vi kommer att be dig lämna arbetsprover på artiklar/texter du skrivit.

Personliga egenskaper

För att trivas som kommunikatör hos oss är du prestigelös och flexibel och har ett intresse av att följa med i utvecklingen både inom fastighetsbranschen och när det gäller kommunikation och digitala kanaler.

Du är mål- och resultatorienterad, tar initiativ och driver självständigt ditt arbete framåt. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att kombinera operativa och strategiska uppgifter.

För att passa i rollen är det viktigt att du är en trygg person med hög personlig mognad, samt att du samarbetar mycket väl med andra. Du har också god förmåga att sätta dig in i målgruppens perspektiv och förstå mottagarens behov och anpassar ditt arbete efter det.

Låter det intressant? Läs mer och ansök här >>

Dela på: