Upphandlare - två tjänster

Brinner du också för upphandlingsarbete och vill bli en del av vår grupp? Vi har många kontaktytor och affären i fokus, men vill även ha kul på vägen och verkar för att skapa kreativa och utvecklade arbetsuppgifter.

Inköpsenheten ansvarar för att stötta organisationen vid inköp och upphandling så att Micasa Fastigheter har tillgång till de varor samt konsult- och entreprenadtjänster som krävs för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi är i dagsläget en inköpschef, två upphandlare och en inköpsassistent på halvtid.

Vi ska nu utöka gruppen, dels med en upphandlare (tillsvidareanställning), dels med en vikarie för en av våra upphandlare som ska vara föräldraledig (sept 2019-sept 2020). Som upphandlare rapporterar du till inköpschefen.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du planerar, driver och genomför egna upphandlingar i samråd med interna beställare. I rollen ingår bland annat att:

  • Bidra till en effektiv och professionell upphandlingsenhet
  • Skapa ett mervärde för våra leverantörer
  • Säkerställa att konkurrensen utnyttjas på ett affärsmässigt sätt och så att varor och tjänster köps in kostnadseffektivt, till rätt kvalitet och med minsta möjliga miljöpåverkan
  • Följa utvecklingen inom inköpsområdet, bevaka rättsutvecklingen samt delta i enhetens kvalitetsarbete

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att det finns flera vägar in i denna roll, och ser att du som söker till exempel har jurist-/ekonomutbildning, teknisk utbildning inom byggbranschen, YH-utbildning inom offentlig upphandling, eller motsvarande kunskap om upphandling eller bygg-/driftentreprenader förvärvad genom arbetslivserfarenhet.

Till vikariatet söker vi dig som har flera års erfarenhet av att självständigt planera och styra ditt arbete med upphandlingar enligt LOU.

Du som söker den tillsvidareanställningen har ett eller flera års erfarenhet av att planera och styra sitt arbete med upphandlingar enligt LOU alternativt som projekt- eller byggledare vid olika typer av entreprenader.

Kunskaper om AMA-AF, AFF, AB, ABT och ABK och dess tillämpningar är meriterande, liksom kunskaper om fastighets-/byggbranschen.

Läs mer om tjänsten och ansök här

Dela på: