Kommande seniorbostäder

De kommande åren planerar vi att färdigställa 1500 seniorbostäder. Hos oss får du en trygg, tillgänglig och hållbar bostad. Vi bidrar till Stockholms stads mål om fler hyresbostäder för stadens äldre medborgare, 65+.

Minst 1 100 lägenheter kan tillkomma genom ombyggnad i Micasas befintliga fastigheter varav cirka 750 lägenheter kommer att färdigställas och bli inflyttningsklara inom de närmaste åren. Det planeras för minst 400 lägenheter genom nyproduktion, vissa i kombination med nya vård- och omsorgsboenden. Arbete pågår med revidering av bolagets utbyggnadsplan och antalet seniorbostadsprojekt kan komma att öka.

Bostäderna är vanliga hyreslägenheter för dig som är senior. De flesta lägenheterna har exempelvis balkong. Det finns alltid hiss i fastigheten. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns ett aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det trivsamt och välkomnande med möjlighet till olika former av aktivitet och gemenskap.

Inflyttningsklara bostäder

Tensta

På Elinsborgsbacken i Tensta erbjuder vi nyrenoverade och moderna seniorbostäder. Det är hyresrätter 1–3 rum och kök, alla med balkong. I fastigheten finns även ett vård- och omsorgsboende. Seniorbostäderna finns i närheten av Tensta centrum med närhet till butiker, service och tunnelbana.

Kista 

I fastigheten Köpenhamn erbjuder vi moderna och nyrenoverade seniorbostäder. Det är hyresrätter 1–3 rum och kök, alla med balkong. Här finns en välkomnande trädgård och närhet till både affärer och kommunikationer. I fastigheten finns även ett aktivitetscenter och vård- och omsorgsboende.

Hjorthagen

Våra seniorbostäder på Artemisgatan i Hjorthagen är färdigställda och nya hyresgäster har flyttat in. Fler bostäder blir tillgängliga framöver.

 

Information om hur du söker seniorlägenheter 65+ finns på Bostadsförmedlingens webbplats: Till Bostadsförmedlingens webbplats.

Vid frågor ring Bostadsförmedlingens kundtjänst: 08-785 88 30

Planerade seniorbostäder

Här listar vi våra planerade och pågående projekt:

Fruängen

Vi utvecklar fastigheten Fruängsgården som finns på Gamla Södertäljevägen 5 i Fruängen. Här kommer vi att erbjuda nyrenoverade och moderna seniorbostäder. Det är hyresrätter 1–3 rum och kök, de flesta med balkong. I fastigheten finns restaurang, kiosk och hår- och fotvård. Och det finns även ett vård- och omsorgsboende. Området trafikeras dagligen av buss.

Planerad inflyttning sommaren 2024.

 

Farsta strand

Vi utvecklar fastigheten Edö som finns i ett naturskönt läge vid sjön Magelungen i Farsta strand. Här kommer vi att erbjuda nyrenoverade och moderna seniorbostäder. Det är hyresrätter 1–3 rum och kök, de flesta med balkong. I fastigheten finns även en dagverksamhet och ett vård- och omsorgsboende. Området trafikeras av buss till ett mindre centrum med matbutik och restaurang samt tunnelbana.

Planerad inflyttning under under våren 2025.

Enskededalen

Vi utvecklar  fastigheten Dalen som finns centralt i Enskededalen. Här kommer vi att erbjuder vi nyrenoverade och moderna seniorbostäder. Det är hyresrätter 1–3 rum och kök, alla med balkong. I närheten finns Dalens centrum med butiker, service, restauranger, bibliotek och simhall samt tunnelbana. Här har du även nära till grönområden.

Planerad inflyttning under sommaren 2025. 

Hägersten

Vi utökar Jungfru Lona Axelsbergs seniorbostäder, som finns centralt i Hägersten. Här utökar vi med fler nyrenoverade seniorbostäder. I fastigheten finns bland annat ett aktivitetscenter, vård- och omsorgsboende, vårdcentral, café, frisör och apotek. I närheten finns ett centrum med matbutik, restaurang och kommunikationer.

Planerad inflyttning under sommaren 2025.

Årsta

Vi utvecklar fastigheten Ånn som finns i närheten av Årsta centrum. Här bygger vi helt nya seniorbostäder. Vi kommer att erbjuda moderna och väl genomtänkta seniorbostäder. Det är hyresrätter 1–3 rum och kök, alla med balkong. I fastigheten kommer det att finnas ett aktivitetscenter, ett nybyggt vård- och omsorgsboende och lokaler för hemtjänsten. I närheten finns bland annat matbutik, restaurangeroch apotek. Här är det nära till grönområden. Området trafikeras av buss till tunnelbana och pendeltåg.

Planerad inflyttning under 2027.

Johanneshov och Globen

Centralt vid Globen och i Slakthusområdet, bygger vi helt nya seniorbostäder. Här kommer vi att erbjuda moderna och väl genomtänkta seniorböstäder. Det är hyresrätter 1–3 rum och kök, alla med balkong. I fastigheten kommer det att finnas ett aktivitetscenter och ett nybyggt vård- och omsorgsboende. Detta mittemot en stor grönskande park. Närområdet kommer att utvecklas med service, restauranger och kultur utöver det utbud som Globen erbjuder av butiker, service och restauranger samt kollektivtrafik.

Planerad inflyttning under 2029. 

Blackeberg

Vi utvecklar fastigheten Dalbon som finns på Björnsonsgatan i Blackeberg.  Här kommer vi att erbjuda nyrenoverade och moderna seniorbostäder. På promenadavstånd finns Blackebergs centrum med butiker, restauranger, bibliotek och tunnelbana. Det är även nära till grönområden. Området trafikeras dagligen av buss.

Planerad inflyttning under våren 2026.

Norrmalm

Vi utvecklar fastigheten Vasen som finns på Kadettgatan i Vasastan. Här kommer vi att erbjuda nyrenoverade och moderna seniorbostäder. Här bor du i området Röda Bergen, med stort utbud av service och kommunikationer.

Planerad inflyttning under vintern 2025.

På sikt planeras fler bostäder

Det pågår planering för ytterligare seniorbostäder i olika delar av staden. Välkommen att hålla dig uppdaterad om vilka bostäder som finns tillgängliga allteftersom de blir inflyttningsklara. Våra lägenheter förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm.

 

Har du frågor? Skicka dina frågor via e-post till: info@micasa.se.

Foto: OG Production AB och Lydén photography

Dela på: