Fästmanssoffans seniorlägenheter

Typ av lokal Seniorboende
Adress Starbovägen 63-97, 162 72 Vällingby
Område Nälsta
Area 51-86 kvm
Antal lägenheter 32
Hyresnivå 2:or 7 400-8 100, 3:or 9 000-10 400 SEK

Fastigheten är lättillgänglig i två plan. Hälften av lägenheterna ligger i markplan med egen ingång direkt utifrån. Lägenheterna på övre plan har egen ingång från loftgång. De flestat lägenheter har fransk balkong. Hiss som rymmer en rullstol finns i alla uppgångar. Endast hus 5 och 6 har hiss ned till källarplan.

Fastigheten rymmer 32 lägenheter samt en gästlägenhet som ligger i en egen byggnad om 45 kvadratmeter. De 26 tvåorna är 53–61 kvadratmeter och de 6 treorna är 67–86 kvadrat. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Två tvättstugor finns i källarvåningen i hus 6.

En stor sal med kök ger möjlighet till gemensamma middagar. I salen finns även en scen som öppnar upp för olika aktiviteter. Salen kan dessutom hyras vid födelsedagar och andra festligheter.

Aktivitetscenter

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning ansvarar för aktivitetscentret där det finns möjlighet till sociala aktiviteter, kaffeservering och gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen. 

För att se stadsdelens öppettider och planerade aktiviteter följ denna länk 

TV, telefoni, internet

För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber samt Com Hem.

Lummig grönska i närområdet

Trädgården består av fem gårdar med flera uteplatser och en boulebana. Samlingssalen har utgång till en balkong som leder vidare ner till en stenlagd terrass med eftermiddagssol. Fastigheten är belägen i ett grönt och lummigt villaområde med fina promenadvägar. Nälsta har anor sedan stenåldern och området är rikt på fornminnen. I närheten ligger Nälsta hembygdsgård från 1600-talet.

Närmaste affärscentrum är Vällingby som nås med buss. Här finns ett stort antal butiker, apotek, vårdcentral, caféer, restauranger och biograf med mera.

Anpassat för äldre

Fastigheten byggdes ursprungligen 1960 som pensionärshotell och byggdes om 1992 till servicehus. 2011 byggs huset om för att bli trygghetsboende. I okotber 2017 omvandlades fastigheten till seniorboende. Lägenheterna är utformade för att passa äldre personers behov och är tillgängliga för personer i rullstol. I badrummen är handfaten höj- och sänkbara, genom färgkontrast i kaklet bakom toalettstolen blir rumsuppfattningen tydligare. I köket finns spisvakt och timer.

Läs om fastighetens historik

Varmt välkommen att kontakta oss via..

Namn: Micasa Fastigheter
Telefonnummer: 08-508 360 01
E-postadress: info@micasa.se

..eller besök vår webbplats på www.micasa.se