Inomhustemperatur

Riktvärdet för inomhustemperaturen i Micasa Fastigheters seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden ska ligga på 22 grader under den kalla årstiden. 

Det kan vara bra att känna till att det alltid finns en fördröjning i värmesystem vilket innebär att det tillfälligt kan bli ojämn temperatur inomhus. Det märks särskilt på hösten när vädret slår om och är instabilt.

Enkla tips

Några enkla tips, som du kan göra själv för att få en bra inomhustemperatur:

  • Ändra inte inställningarna på ventiler i lägenheter och håll ventiler öppna och rena. Ventilerna ser till att luften cirkulerar. Om cirkulationen störs, uppstår ett undertryck i lägenheten. Då sugs luft in genom dörrspringor, brevinkast och andra otäta ställen, vilket leder till kallt drag inomhus.
  • Det är viktigt att inte ha möbler och tjocka gardiner framför dina element. Är det fritt framför elementen kan värmen cirkulera tillsammans med luften.
  • Ha inte lampor eller TV, stereo eller liknande nära elementets termostat. Då tror termostaten att det är för varmt och elementet stängs av.
  • Om du har bokhyllor ställ dem gärna mot ytterväggarna, men lämna lite utrymme bakom.
  • Håll inga fönster på glänt. Vädra ordentligt en kort stund istället.Innan du kontaktar Micasa

Så mäter du temperaturen i din lägenhet

Innan du kontaktar Micasa Fastigheter behöver du göra en temperaturmätning. Det går inte att avgöra temperaturen genom att känna på elementen, utan gör såhär:

  1. Placera en termometer en meter in i rummet från fönstret och en meter upp från golvet. Häng inte termometern på en yttervägg.
  2. Läs av termometern efter 15 minuter. Om termometern visar under 20 grader gör en felanmälan.

Felanmälan går att göra direkt här på webbplatsen. Det finns ett formulär för felanmälan på sidan Felanmälan. 

Det går också bra att kontakta oss via telefon 08-508 360 01 eller genom att logga in på Mina sidor.

Dela på: