Långbrobergs seniorlägenheter

Typ av lokal Seniorboende
Adress Spadvägen 7, 125 35 Älvsjö
Område Älvsjö
Area 45-90 kvm
Antal lägenheter 31
Hyresnivå 1:or 7 600-8 400, 2:or 8 100-9 800, 3:or 10 800-12 600 SEK

Seniorboendet består av 31 lägenheter samt en gästlägenhet fördelade på fyra våningar, nio ettor (27–55 kvm), sjutton tvåor (48–64 kvm) och fem treor (75–95 kvm). Samtliga lägenheter är helrenoverade med nya kök och badrum 2011/2012. Balkong eller uteplats finns i de flesta lägenheterna.

Lägenheterna har målade väggar, badrummen är helkaklade och plastgolven är parkettmönstrade. Spisen har glaskeramikhäll och frysen är frostfri. Alla lägenheter har säkerhetsdörrar. För brandsäkerheten finns också sprinkler i alla lägenheter.

TV, telefoni, internet

För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber och Com Hem (ej fiber).

Utrymme för gemenskap

Här finns en gemensam lokal för de boende att umgås i, spontant eller under ordnad aktivitet. Här finns även ett kök där hyresgäster kan laga mat tillsammans för gemensamma måltider om så önskas. Gästlägenhet med dusch går att boka för övernattande besökare. Tvättstugan ligger på entréplan.

Tillgänglighet

Tillgängligheten är hög för att passa rullatorer och rullstolar, med minimala eller inga trösklar, höj- och sänkbara handfat och toaletter. Vid nedre entrén finns en tornhiss från gatuplan för att boende ska slippa gå uppför den branta backen upp till fastigheten. I en förbindelsegång mellan huset och den höga hissen finns ett ljudkonstverk av konstnären, tonsättare och poeten Tore Berger.

Fastigheten byggdes 1985 och består av två delar, ett seniorboende och ett vård- och omsorgsboende. Gården inbjuder till stunder i grönskan med sittbänkar och terrasser.

Bo tillsammans vid vårdbehov

Två av treorna har två ingångar och två toaletter. De är avsedda för makar där den ena har ett större hjälpbehov från hemtjänst. Lägenhetstypen gör det möjligt för hemtjänsten att ta sig in, exempelvis nattetid, utan att störa.

Varmt välkommen att kontakta oss via..

Namn: Micasa Fastigheter
Telefonnummer: 08-508 361 40
E-postadress: info@micasa.se

..eller besök vår webbplats på www.micasa.se