Vädurens seniorlägenheter

Typ av lokal Seniorboende
Adress Roslagsgatan 20, 113 55 Stockholm
Område Norrmalm
Area 49-106 kvm
Antal lägenheter 56
Hyresnivå 1:or 7 700, 2:or 9 500-11 100, 3:or 11 000-12 600, 4:or 14 200 SEK

Vädurens seniorboende består av 62 lägenheter och en gästlägenhet – 5 ettor (ca 50 kvm), 30 tvåor (ca 60–80 kvm), 26 treor (ca 90 kvm) samt 1 fyra (106 kvm) fördelade över sex våningsplan.

Lägenheterna har genomgående hög standard med trägolv, ljusa målade väggar och säkerhetsdörrar. I badrummen finns plastmatta med halkskydd och greppvänligt duschhandtag samt ledljus. Lägenheterna har förberetts för disk- och tvättmaskin.

Tillgängligheten är god. Alla våningsplan nås med hiss. Balkongerna är lättillgängliga för rullstol. Badrumsdörren är öppningsbar åt två håll och trösklar saknas i lägenheten. Bra brandskydd i form av sprinklers finns också.

TV, telefoni, internet

För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber samt Com Hem fiber.

Utrymme för gemenskap

En grundtanke för boendet är gemenskap. Ett större rum med kök ger möjlighet till gemensamma middagar. På takvåningen finns en stor terrass och ett angränsande mindre rum med pentry tillgängliga för hyresgästerna.

Entréhallen fungerar som mötesplats och här finns även postboxar till alla lägenheter. Tidningshållare finns vid varje lägenhetsdörr. Från entréhallen nås den gemensamma tvättstugan och ett mindre sällskapsrum.

Översta våningen är byggd som ett lågenergihus med solceller och sedumtak. Solcellsanläggningen bidrar till energiförsörjningen av fastigheten.

Fastigheten har två gårdar. Den ena erbjuder grönska och sittbänkar och är öppen ut mot Monica Zetterlunds park. Den andra tillhör en förskola med fyra avdelningar.

I närområdet

Seniorbostäderna ligger i Vasastan i ett lugnt område mellan Roslagsgatan och Birger Jarlsgatan. Det är nära till bussar och närmaste tunnelbanestation Tekniska högskolan. I kvarteret ligger affärer, restauranger, caféer och annan service.

Varmt välkommen att kontakta oss via..

Namn: Micasa Fastigheter
Telefonnummer: 08-508 360 01
E-postadress: info@micasa.se

..eller besök vår webbplats på www.micasa.se