Dalens Wall of Fame

Nu öppnar utställningen Humans of Dalen i vår sedan en tid tomställda fastighet i Enskede. Några av Enskededalens kulturpersonligheter, legendarer och en världsmästare presenteras med foton i fönstren och man kan lyssna till deras berättelser via mobilen.

Det är konstnären Annalena Sandgren som är initiativtagare till Humans of dalen, som är ett av flera kulturprojekt som drivs av ideella föreningen enskededalen.org. Det är kärleken till Dalen som inspirerar föreningsmedlemmarna och Annalena såg möjligheten att lyfta fram några av människorna som bor i området när hon upptäckte de tomma lokalerna.

- Sedan äldreboendet flyttade ut ur Micasas lokaler har jag tittat på de tomma fönstren och funderat över vad man kan göra med dem under tiden, så kläckte jag idén, säger Annalena Sandgren.

Fastigheten är ett före detta servicehus som på sikt ska byggas om till hyresbostäder för stadens äldre. Efter samtal med Charlotte Söderholm, lokaluthyrare på Micasa Fastigheter fick Annalena grönt ljus att använda fönstren som vetter mot Dalens allé.

- Vi tycker att det är ett spännande projekt som på ett positivt sätt uppmärksammar lokala kulturpersonligheter och kommer allmänheten till del, säger Charlotte. Det är fint att huset kommer till användning i väntan på att vi ska utveckla fastigheten.

Om man redan är ett fan av Enskede så känner man säkert till instagramkontot Humans of Dalen som är ett annat av Annalenas initiativ där Dalenbor porträtteras i ord och bild genom minireportrar. Hon har utvecklat instagramporträtten till en bok, en podd och nu alltså även en utomhusutställning i samarbete med Micasa Fastigheters. Utställningen hänger i tretton fönster ut mot Dalens allé, tio fönster är Micasas och tre fönster är bibliotekets.

Vernissaget äger rum den 27/11, men utställningen pågår en bit in i januari 2022.

 


Dela på: