Film: Vårsalongen 2023

Se årets upplaga av Vårsalongen i en filmad version. Isak Nilson, vice konsthallschef, guidar oss genom utställningen och berättar om utvalda verk.

Vi samarbetar sedan flera år med Liljevalchs konsthall i ett tillgänglighetsprojekt som tar konsten hem till våra hyresgäster. 

- Det är mycket positivt att vi kan erbjuda våra hyresgäster en guidad konstvisning i hemmet. Samarbetet med Liljevalchs är väldigt värdefullt för oss, säger Sara von Essen-Wallin, Konstansvarig på Micasa Fastigheter.

Rundturen är cirka 20 minuter och leds av Isak Nilson, vice konsthallschef tillika Vårsalongens juryordförande, som visar ett urval av konstverken och berättar om tendenserna i årets utställning.

- Vårsalongen har med sina över 100 år på nacken blivit en folkkär tradition och är idag en av årets stora konsthändelser. Givetvis ska även de som inte kan ta sig ut hit till Djurgården få chansen att ta del av den upplevelse som ett besök på salongen innebär, säger Isak Nilson.

I år visar 159 konstnärer 298 verk i Liljevalchs salar.  Vårsalongen på Liljevalchs konsthall har öppet 24 februari–23 april 2023.


Dela på: