Inflyttningsklart i Traneberg

I mars är tolv nya seniorlägenheter i Traneberg, i Alvik inflyttningsklara. Lägenheterna byggdes under 2020 i före detta gemensamhetsutrymmen i fastigheten, som vi nu utvecklat till trivsamma 1-2 rumslägenheter.

Fastigheten har även fått en omläggning och förbättring av innergården och garaget har renoverats.

Bostäderna är mellan 32 och 56 kvm stora. De som ligger mot gården har uteplatser och de som vetter mot Alviks station har försetts med balkonger med bullerskärm i glas. I huset finns även ett allrum där hyresgäster kan mötas och umgås.Merparten av lägenheterna i fastigheten hyrs via Bostadsförmedlingen. Fyra lägenheter går till den interna byteskön hos Bostadsförmedlingen (för hyresgäster som redan bor i allmännyttan). Micasa avsätter även vissa bostäder i sitt bestånd till SHIS verksamhet.

Övriga lägenheterna kommer att gå till reguljära kön. Bostadsförmedlingen tar då det som behövs från reguljära kön för att förmedla till ”Särskilda förmedlingskön”.
Läs mer bostadsförmedlingens regler på deras sajt: bostad.stockholm.se.

Under den kommande tvåårsperioden planerar vi bygga ytterligare 500-600 hyresrätter för seniorer i Stockholm som är 65 år och äldre. Det är byggstart för 60 nya lägenheter i fastighet Drevkarlen i Hjorthagen i januari. Under våren startar ett projekt för 60 lägenheter i Tensta, i vår fastighet Stranninge.

Foton: Oskar Gummesson, OG Production AB


Dela på: