Kom igång med din dator och digitala tjänster

Allt mer sköts digitalt och ju fler tjänster som blir digitala desto mer ökar behovet av kunskap om hur man går tillväga. Här har vi samlat några tips på hur du kan göra för att komma igång med din dator. Vi tipsar även om funktioner här på Micasas webb som kan göra det enklare att ta del av informationen.

IT-värdar

Stockholms stad samarbetar med Arbetsförmedlingen för att erbjuda nyanlända arbete som IT-värdar på äldreboenden, mötesplatser och bibliotek. IT-värdarna kan hjälpa till och svara på frågor kring surfplattor och mobiltelefoner, till exempel hur man kan skapar mejlkonto eller skickar sms.

Se var och på vilka tidpunkter du kan träffa Stockholms IT-värdar på Stockholms stads hemsida.

Hjälp i nätverk

Ett annat exempel är den ideella föreningen SeniorNet Sweden, ett medlemsnätverk för seniorer med klubbar runt om i landet som går ut på att lära sig om digital teknik. Klubbarna anordnar bland annat kurser, du kan få hjälp med din dator och stöd från andra medlemmar.

Micasa.se - lätt att använda

Det ska även vara lätt att använda och hitta här på webben. För oss är vår webb, med information om de senaste nyheterna och våra bostäder, av stor betydelse. Här finns till exempel möjlighet att välja att få text och dokument upplästa. Ett annat enkelt tips, och som vi delger på vår webb, är hur du justerar storleken på texterna genom några knapptryckningar på tangentbordet. Håll ner Ctrl-knappen på din PC samtidigt som du trycker på plus-knappen (+), för att förstora, (-) för att förminska. På Mac använder du Cmd-knappen och plus- minusknappen istället.

Lättläst här på webbplatsen

Funktionen lättläst innebär enklare texter och större texter med mycket bilder som ska vara lätta att ta till sig. Lättlästfunktionen hittar du via knappen Lättläst längst upp till höger här på sidan.

Vi lägger även fortsatt stor vikt vid de klassiska sätten att kommunicera via telefon och tryckt information.

Har du tips på bra digitala tjänster eller förbättringsförslag för hur vi på Micasa kan utveckla micasa.se ytterligare? Mejla gärna till oss på kommunikation@micasa.se.


Dela på: