Nya förmedlingsregler för seniorbostäder

Från 1 januari 2018 införs nya förmedlingsregler för Micasa Fastigheters seniorbostäder. Nuvarande hyresgäster i Micasa Fastigheters seniorbostäder berörs inte av de nya reglerna utan bor kvar precis som vanligt.

De nya reglerna innebär att du som har fyllt 85 år och vill flytta, och du som är mellan 65 och 85 år och bor otillgängligt eller känner dig ensam och orolig, prioriteras när nya lägenheter blir lediga. Kötid i bostadskön gäller inte om du söker via de prioriterade reglerna, men för att få en bostad behöver du stå i Bostadsförmedlingens kö.

Seniorbostäderna kommer i första hand erbjudas prioriterade grupper men bostäder som inte efterfrågas av prioriterade grupper förmedlas efter kötid. Det kommer även i fortsättningen att finnas seniorlägenheter som förmedlas utifrån vilken kötid du har hos Bostadsförmedlingen och annonseras på Bostadsförmedlingens webbplats. Kraven för dessa är att du är +65 år och folkbokförd i Stockholms stad.

Blanketten för ansökan om seniorbostad enligt de särskilda förmedlingsreglerna kommer att finnas på Bostadsförmedlingens webbplats 1 januari 2018.


Dela på: