Sommarjobbare - stöd för våra trädgårdar

Precis som andra somrar har vi även i år hjälp av ett gäng sommarjobbare. I år är det fem gymnasieungdomar som kavlat upp ärmarna för att hjälpa till med våra trädgårdar.

En av våra upphandlade markfirmor, Grön stad, har satt ungdomarna i arbete ute på fältet.  Här delar sommarjobbarna med sig av sina erfarenheter. 

- Jag tycker att det har varit lärorikt, vi har fått skyffla, kratta, vattna och klippa växter, säger Tilde 17 år. Hon får medhåll av både Kerstin 15 år och Sami, 16 år som båda tycker att Grön stad har en bra arbetsmiljö.

- Vi har också planterat, det var trevligt. Alla på Grön stad är trevliga och att få jobba utomhus är oftast trevligt men ibland var det för varmt, säger Kerstin och Sami.

Variationen i arbetsuppgifterna är uppskattade, både enklare uppgifter som att vattna och lite svårare som att klippa buskar och plantera blommorna.

- Arbetsuppgifterna var bra, det inte var för utmanande, säger Jonathan 17 år.

Stadens verksamheter erbjuder sommarjobb

Stockholms stad arbetar med att erbjuda ungdomar feriejobb. Kommunala verksamheter, som Micasa, entreprenörer till staden och ideella föreningar har möjlighet att ta emot stadens feriearbetare och göra en viktig insats för  unga stockholmare. Ungdomar som är födda mellan 2003 och 2006 och är folkbokförda i Stockholms stad kan jobba under sommarlov, höstlov och jullov i stadens regi. 


Dela på: