Driftsamordnare

Vill du vara med och forma morgondagens Stockholm och göra skillnad? Har du tidigare arbetat i en liknande roll och letar efter nya utmaningar? Då kan det vara dig vi söker.

Om oss

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Vi erbjuder ett omväxlande och givande arbete i ett annorlunda fastighetsbolag med öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär. Hos oss kan ditt arbete hjälpa till att förenkla boendesituationen för människor som behöver stöd och omsorg. Micasa Fastigheter har ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista.

Arbetsuppgifter

I rollen som driftsamordnare ansvarar du för att säkerställa att den dagliga driften fungerar och att driftentreprenören uppfyller gällande avtal på tilldelade förvaltningsobjekt. Du genomför driftmöten, följer upp och dokumenterar öppna driftärenden. Du ansvarar för att ta fram statistik per förvaltningsobjekt, analys av denna och föreslår proaktiva och akuta åtgärder. Du säkerställer även att driftentreprenören vidtar adekvata åtgärder vid driftstörning eller nödlägesberedskap. Vidare ansvarar du för uppföljning av driftentreprenader avseende fastighetsdrift i syfte att vidmakthålla fastigheternas funktion. Du är avtalsansvarig gentemot driftentreprenörerna och ansvarar för att succesivt förbättra och utveckla avtalen vid upphandling.

Du kommer ha många kontakter både internt, med fokus på samverkan, och externt i form av kontakter med arbetsledare hos driftentreprenör. Du rapporterar operativt till tekniska förvaltaren för respektive förvaltningsobjekt. Linjerapportering sker till enhetschef för Fastighetsdrift.

I rollen ingår även:

 • arbete med budgetering och prognos avseende media- och fastighetskostnader
 • kontroll och uppföljning av media förbrukning.
 • kontroll och kvalitetssäkring av att interna samt externa regler och riktlinjer följs avseende fastighetsdrift.
 • incidentrapportering och skadeanmälan.
 • implementering av nya avtal gällande fastighetsdrift.
 • säkerställande av att rätt information finns i förvaltningssystemen rörande drift- och underhållsdokumentation.

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial teknisk utbildning
 • Innehar AFF-diplom
 • Flerårig erfarenhet av avtalsuppföljning
 • Goda kunskaper i uppföljning av fastighetsdriftavtal
 • Goda kunskaper om LOU och avtalsjuridik

Det är meriterande med

 • högskole- eller universitetsutbildning som till exempel driftingenjör eller fastighetsingenjör.
 • erfarenhet från en arbetsledande roll i fastighetsbranschen
 • erfarenhet som drifttekniker avseende fastighetsdrift

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är du självgående och ditt arbete präglas av struktur samtidigt som att kvalitet är en självklarhet för dig. Då rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra och är van att kommunicera och skapa relationer på olika organisatoriska nivåer. Vidare har du lätt att anpassa dig till nya situationer och är van vid att ta egna initiativ.

Ansökan

Vi ber dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar eller intresseanmälningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Sabina Korva, HR-generalist, sabina.korva@micasa.se. Du kan också kontakta oss via info@micasa.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till ansökan på Stockholms stads webbplats

Dela på: