Förvaltningsledare IT

Nu söker vi en Förvaltningsledare IT som tillsammans med systemleverantören, ska ansvara för den dagliga driften av de system som ingår i förvaltningsportföljen inklusive integrationer mellan ingående system i förvaltningsobjekten.

Arbetsuppgifter

Arbeta med systemens releaser/uppgraderingar, genomföra och dokumentera integrationer samt kommunicera och planera tillsammans med berörda i bolaget. Problemhantera och åtgärda fel tillsammans med leverantör och ser till att driftrutiner samt system dokumenteras.

Tillsammans med en kollega agerar ni experter på bolagets IT-miljö som förvaltningsledare och objektspecialist enligt PM3 för flera system. Du upprättar och uppdaterar systemdokumentation i förvaltningsplaner samt löpande arbete med ändringshantering. Vidare agerar du beställare, kravställare och följer upp leveransen inom områdena server och applikationsdrifttjänster (Windows) samt databastjänster (Microsoft SQL), åtkomst till applikationer baseras på Citrix.

Du arbetar proaktivt med utveckling och förbättringsförslag rörande IT, både avseende system, infrastruktur och arkitektur. Du gör tekniska bedömningar, rekommenderar beslut och ger förslag kopplat till den tekniska utvecklingen och förvaltningen. I rollen ingår även att projektleda och stödja förvaltningsledare i verksamheten vid förstudier, utformning av kravspecifikationer och definition av effektmål.

Tillsammans med IT-kollegor bevakas och fördelas ärenden som kommer till IT, för lämplig hantering och rutinutveckling.
Som förvaltningsledare/objektspecialist IT tillhör du avdelningen Verksamhetsstöd och arbetar på enheten IT, informationsförvaltning och kontor. IT-teamet består av 3 personer.

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning.
 • Erfarenhet om metoder och verktyg för införandeprojekt och löpande förvaltningsstyrning.
 • Erfarenhet/god kännedom om ITIL som stadens nyckelleverantörer arbetar efter.
 • Erfarenhet av framtagande av förvaltningsplaner och planering av vidareutveckling.
 • Beställarkompetens med erfarenhet av kravhantering och systemintegrationer.
 • Dokumenterad erfarenhet av leverans av driftstjänster så som serverdrift, databasdrift, switchar, citrix- eller annan applikationsdrift.
 • Förståelse för IT-arkitektur och utveckling.
 • Erfarenhet av Windowsmiljöer.

Vi tror att du tidigare kan ha arbetat som IT-tekniker, IT-strateg, IT-samordnare eller IT-systemtekniker.

Meriterande

 • Utbildning inom projektledning.
 • Erfarenhet av förvaltningsstyrningsmodell PM3 eller likvärdig.
 • Kunskap eller erfarenhet om projektstyrningsmodeller.
 • Förvaltning av system inom kommunal eller offentlig förvaltning.
 • Förståelse för uppbyggnad av databaser (främst SQL) och erfarenhet av IT-säkerhet.
 • Systemkompetens inom Fast2, Insikt, EpiServer, Sharepoint, Wordpress och Stockholms stads projektmodell Lilla Ratten.
 • Förståelse för nätverk.

Personliga egenskaper

Som person är du lösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du är självgående och för dig är det viktigt att ha struktur i ditt arbete. Då arbetsuppgifterna kräver många kontaktytor ser vi att du med enkelhet samarbetar med andra.

Ansökan

Vi ber dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar eller intresseanmälningar via e-post. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Filip Johansson, enhetschef IT, informationsförvaltning och kontor, filip.johansson@micasa.se eller Sabina korva, HR-generalist, sabina.korva@micasa.se. Du kan också kontakta oss via info@micasa.se.

Varmt välkommen med din ansökan! Du hittar mer information på Stockholms stads webbplats och där kan du även skicka in din ansökan. Till ansökan på Stockholms stads webbplats

Dela på: