Vikarierande HR-generalist

Nu söker vi en HR-generalist som vill jobba med fokus på personaladministrativa processer och rekrytering. Tjänsten är ett vikariat med start omgående och pågår till och med september 2023.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för och operativt arbeta med bland annat processerna anställning, introduktion och avslut. Du rapporterar pensionsunderlag, lönestatistik och samarbetar med löneadministratör i frågor som rör löner och förmåner. Du har huvudansvar för Micasa Fastigheters personalhandbok, och hanterar frågor från medarbetare kopplat till dina ansvarsområden.

Inom området kompetensförsörjning ansvarar du för rekryteringsprocessen och är superuser för rekryteringssystemet Varbi. Du utför rekryteringar i huvudsak i egen regi men också i samarbete med externa leverantörer. Förutom rekrytering ansvarar för att samordna och administrera praktikplatser och feriejobb. Du är också ansvarig för Micasa Fastigheters engagemang i Integrationspakten, ett medlemsnätverk med syfte att korta vägen till arbete för de stockholmare som står utanför arbetsmarknaden.

Utöver ovan kommer du tillsammans med HR-partner att samordna, administrera och ta fram metodstöd för de årliga HR-processerna samt involveras i projekt kopplat till HR-området.

Rollen ingår i enheten HR, Kommunikation och Kvalitet och rapporterar till enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av liknade roller, kanske har du arbetat som rekryteringskonsult, HR-administratör eller HR-assistent!

För att vara aktuell för rollen har du:

  • högskoleutbildning med inriktning mot personal eller organisation, där arbetsrätt ingått i utbildningen
  • erfarenhet från personaladministrativt arbete och kompetensbaserad rekrytering
  • arbetat i något personalsystem, erfarenhet av Hogia och/eller Sympa är meriterande
  • genom erfarenhet kunskap om pensioner, försäkringar och förmåner

Det är meriterande om du har:

  • utbildning i personalekonomi
  • erfarenhet från offentlig verksamhet

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs det att du har god förmåga att skapa struktur, att du tar egna initiativ och är uthållig.

Rollen innebär många kontakter både inom och utanför bolaget och vi söker därför en person som är relationsskapande och kommunikativ med en pedagogisk förmåga. Du arbetar med känsliga frågor och rollen förutsätter därför hög integritet.

Ansökan gör du via Stockholm stads webbplats senast den 19 maj.

Dela på: