Fiber

Micasa satsar på bredband via fiberoptik. Det vill säga vi drar in kablar som ger möjlighet till snabbare internet, större utbud av TV-kanaler och bredbandstelefoni (IP-telefoni).

Dessutom kan fiber ge tillgång till framtida tjänster som kommer att förutsätta bredband. Installation av fiber kommer att ske i ett 70-tal fastigheter till 2018. Fiberkablar dras in i alla lägenheter. Att sedan utnyttja fibertekniken är valfritt.

Telia öppen fiber

Fibernätet Micasa har valt är Telia öppen fiber. Att nätet är öppet innebär att man kan välja mellan olika tjänsteleverantörer. Den som vill utnyttja fibertekniken köper då tjänster för TV, telefoni och internet av någon, eller några, tjänsteleverantörer enligt priserna de erbjuder.

Vad händer med det gamla Com Hem-uttaget?

Com Hem-uttagen kommer att finnas kvar även när fiberkablarna är indragna. Vill du behålla din nuvarande lösning med Com Hem går det bra, i alla fall till 2018 då Micasas avtal med Com Hem går ut. Observera att Com Hem inte ger tillgång till fiberns egenskaper.

Information till hyresgäster inför kabeldragning

För att dra in fiber i lägenheterna behöver vi komma in i respektive lägenhet. När fiberdragningar i en fastighet närmar sig får hyresgästerna i senior- och studentbostäder information om fiber i brevlådan. När det sedan är dags för arbeten i lägenheten aviseras tidpunkt för detta 3-4 dagar innan.

I vårdverksamheter sker all fiberdragning i samråd med personalen. Arbetet planeras tillsammans med stadsdelsförvaltningens lokalstrateg och verksamhetsansvariga.

Dela på: