Skötsel av kök

Målade ytor

Använd milda rengöringsmedel för normalt bruk i ett hushåll. Undvik skurmedel eller andra preparat som innehåller slipmedel eller medel med ammoniak.

Lådor, backar och inredningsdetaljer

Efter rengöring med lämpligt syntetiskt rengöringsmedel eftertorkas med fuktig trasa – för att undvika statisk elektricitet. Fettfläckar kan avlägsnas med såplösning, eftertorka med fuktig trasa. Kristallolja, aceton och liknande medel får ej användas då dessa kan skada plastdetaljer.

Laminatbänkskivor

Laminatbänkskivor har en yta som är hållbar, lättskött och hygienisk. Den dagliga rengöringen görs med handdiskmedel och vatten eller med milt rengöringsmedel. Svårare fläckar kräver i vissa fall vatten och Klorin. Se då till att det finns god tillförsel av frisk luft.

Kyl och frys

Regelbunden avfrostning ger en jämn temperatur och spar ström. Dessutom kan varorna hålla längre. Hacka eller bryt inte bort
isen, låt den tina.

Fläktkåpa och ventiler

Om fläkt och ventiler hålls rena minskas nedsmutsningen av övriga ytor i köket. Fett i filter och spiskåpor ökar brandrisken. Målad yta underhålls genom avtorkning med milt diskmedel indränkt i en mjuk diskhandduk. Skölj handduken väl och eftertorka.

Spis och ugn

Torka bort fettfläckar från spishäll och ugn så fort som möjligt så att fett inte bränner fast. Torka med en fuktad trasa. Använd ett effektivt rengöringsmedel för rengöring av ugn.

 

Dela på: