Fiber

Micasa Fastigheter har bredband via fiberoptik i ett 80-tal fastigheter. Fibern ger möjlighet till snabbare internet, större utbud av TV-kanaler och bredbandstelefoni (IP-telefoni).

I Micasas fastigheter finns olika lösningar för TV, telefoni och internet. I de stora fastigheterna finns Telia öppen fiber och/eller Com Hem (ej fiber). En del mindre fastigheter har egna lösningar för teletjänster.

Telia öppen fiber

Fibernätet Micasa har valt är Telia öppen fiber. Att nätet är öppet innebär att man kan välja mellan olika tjänsteleverantörer. Den som vill utnyttja fibertekniken köper då tjänster för TV, telefoni och internet av någon, eller några, tjänsteleverantörer enligt priserna de erbjuder.

Utöver månadshyran tillkommer kostnad för fiber och i det ingår grundutbudet av Tv-kanaler. Denna kostnad justeras i samband med den årliga hyresförhandlingen. 

Anledningen till att vi har ett tillägg för tillgången av fiber är att när vi förhandlar hyran med Hyresgästföreningen så bedöms hyran efter vilket bruksvärde bostaden har. Bruksvärdet sätts efter bostadens tillgång av olika funktioner som t.ex. tillgång till gemensammalokaler, balkong, uteplats, köksstandard, fiber med mera.

Det gör att även om man inte utnyttjar gemensammalokaler eller fiber så betalar man för tillgången. I detta fall så blev det en egenförhandling, normalt bakas avgiften in i hyran.

Vad händer med det gamla Com Hem-uttaget?

Com Hem-uttagen kommer att finnas kvar tills vidare. Observera att Com Hem inte ger tillgång till fiberns egenskaper.

Dela på: