TV, telefoni, internet

I våra fastigheter finns olika lösningar för TV, telefoni och internet. I de stora fastigheterna finns Telia öppen fiber och/eller Tele2 (ej fiber). En del mindre fastigheter har egna lösningar för teletjänster.

Via länkarna till höger kan du läsa mer om lösningarna för Telia öppen fiber och Tele2 samt hur du går till väga för att beställa tjänster.

Micasa Fastigheter har dragit in fiber

Micasa har bredband via fiberoptik i ett 80-tal fastigheter. Fibern ger möjlighet till snabbare internet, större utbud av TV-kanaler och bredbandstelefoni (IP-telefoni). Dessutom kan fiber ge tillgång till framtida tjänster som kommer att förutsätta bredband. Utöver månadshyran betalar du som hyresgäst för fiber och i det ingår grundutbudet av Tv-kanaler. Denna kostnad justeras i samband med den årliga hyresförhandlingen.

Anledningen till att vi har ett tillägg för tillgången av fiber är att när vi förhandlar hyran med Hyresgästföreningen så bedöms hyran efter vilket bruksvärde bostaden har. Bruksvärdet sätts efter bostadens tillgång av olika funktioner som t.ex. tillgång till gemensammalokaler, balkong, uteplats, köksstandard, fiber med mera.

Det gör att även om man inte utnyttjar gemensammalokaler eller fiber så betalar man för tillgången. I detta fall så blev det en egenförhandling, normalt bakas avgiften in i hyran.

Telia öppen fiber

Fibernätet Micasa Fastigheter har valt är Telia öppen fiber. Att nätet är öppet innebär att man kan välja mellan olika tjänsteleverantörer. Den som vill utnyttja fibertekniken köper då tjänster för TV, telefoni och internet av någon, eller några, tjänsteleverantörer enligt priserna de erbjuder. Se tjänsteleverantörer via länken till höger här på sidan.

Vad händer med det gamla Com Hem-uttaget?

Com Hem-uttagen kommer att finnas kvar tillsvidare. Observera att Com Hem inte ger tillgång till fiberns egenskaper.

Dela på: