Carola i Sinnenas trädgård

Carola Häggkvist uppträdde för boende i Sabbatsbergsbyn fredag 3 juli. Det blev sång, applåder och dans i Sinnenas trädgård, en av våra mest uppskattade trädgårdar.

Carola vet hur hon ska underhålla sin publik. Hon bjöd på sång så att hela trädgården gungade och de äldre som bor i Sabbatsbergsbyn klappade händerna, och någon till och med dansade. Hon delade även med sig av privata anekdoter.

Foto: Simeon Hagström

Carolas loge fick bli lusthuset från 1784 som trädgårdsmästaren Christer Fällman hade fyllt med blommor för det speciella tillfället. Efter konserten fick Carola en pratstund med en av de boende om hur det känns att bli äldre och att flytta in på ett äldreboende. Samtalet handlade bland annat om vikten av att få tillgång till en trädgård och att få möjlighet att komma ut varje dag. Det är av stor betydelse för hälsa och rörlighet.

Attendo Sabbatsbergsbyn, som sköter driften av boendet i Micasas fastighet, hade bjudit in artisten och samtidigt säkrat upp och spärrat av så att det inte skulle komma för många besökare till trädgården. Det fick vara max 50 personer på platsen, inkluderat Carola och hennes team. Dock hade några av Carolas mest hängivna fans sökt sig till platsen, de stod utanför trädgården och lyssnade, fotograferade och jublade.

Foto: Simeon Hagström


Dela på: