Invigning av gården i Traneberg

Många hyresgäster kom för att inviga den nyrenoverade gården vid Tranebergs seniorboende. Resultatet är mycket uppskattat.

Vädret var kyligt men humöret på topp när det bjöds på utomhusfika vid invigningen av gården vid Tranebergs seniorboende (fastighet Sörklippan) som genomgått en stor renovering sedan i våras.

Ett trettiotal hyresgäster kom för att mingla och umgås med sina grannar och småprata med Maria Mannerholm, vd Micasa Fastigheter, Olle Phil, byggprojektledare och Madeleine Elmquist, strategiskt utemiljöansvarig Micasa Fastigheter.

Den nyanlagda gården har gjorts mer tillgänglig med nya plattor och möbler anpassade för rullatorer och rullstolar. Ett par träd står kvar sedan tidigare, nya blommor och häckar har anlagts och man har gjort plats för en boulebana efter hyresgästernas önskemål.
- Det har blivit väldigt fint och trevligt, säger Greta Lundberg och Roland Grape som gick och hämtade bouleklot för att sätta igång ett spel.Boulebana har anlagts efter önskemål från hyresgästerna.


Till höger Madeleine Elmquist och Olle Phil från Micasa Fastigheter
På gården finns många sittplatser och bord för umgänge.


Foto: Lena Videgren

Kort om fastigheten:
Den kallas Sörklippan (byggd 1983). Här finns cirka 60 lägenheter i Tranebergs seniorboende och 45 platser i Sörklippans vård- och omsorgsboende.
Här finns lokaler för fotvård, hemtjänst samt ett aktivitetsscenter som drivs av Bromma stadsdelsförvaltning.


Dela på: