”Trygghet allt viktigare för mig”

Seniorboendet Kastanjen i Midsommarkransen invigdes i september och Ingrid Björk är en av dem som nyligen flyttat in. Hur trivs hon i den nya bostaden?

- Jag trivs mycket bra. Det är så ljust och rymligt och från balkongen ser jag ut över hustaken, säger Ingrid Björk. Hon har pigga ögon och ett skratt som smittar. I mitten av oktober flyttade hon från en bostadsrätt i Aspudden till nyrenoverade seniorboendet Kastanjen.
Ingrid  beskriver sig som aktiv och självständig men uppskattar trygghet nu mer än tidigare. Det ska vara praktiskt och nära till allt, och Kastanjen erbjuder henne allt detta, säger hon.

- Det var dags att ta nästa steg i bostadskarriären. Jag är 86 år och vill att det ska kännas tryggt och lagom mycket anpassat, säger Ingrid.
Något som uppskattas mycket av Ingrid och andra hyresgäster i Kastanjen är att tvättstuga, sopnedkast och förråd finns på samma våningsplan som lägenheten. Att all källsortering finns samlat längre ned i huset är också en trygghetsfaktor. 

Hon hade stått i bostadskön i flera år men började söka seniorbostad nyligen.

- Jag förväntade mig att det skulle ta ett par år, men blev positivt överraskad när det gick på bara några veckor att få en hyreslägenhet.
Ingrid Björk har flera barn och barnbarn som hjälpt till vid flytten och de fick ett gott intryck vid visningen, säger Ingrid.

-Alla jag kommit i kontakt med hittills är mycket vänliga och hjälpsamma. Jag känner mig hemma.


Dela på: