En utställning om Stockholm

Vi vill tipsa om Stockholmsrummet. Utställningen handlar om hur Stockholm växer och utvecklas. Se framtidens stad genom Virtual Reality och tänk stadsutveckling med barnens perspektiv.

Stockholmsrummet finns i Kulturhuset på Sergels Torg. Genom olika utställningar om stadsutveckling kan du lära dig mer om hur det går till att bygga en stad. Kanske undrar du över ett specifikt område eller projekt eller är nyfiken på stadsutvecklingsfrågor? Det finns kunnig personal på plats som kan svara på dina frågor. Det finns två Virtual Reality-stationer där du kan ta på dig VR-glasögon och utforska hur det kommer se ut i framtida bostadsområden

Det pågår även en temautställning om att ta vara på barn och ungas perspektiv i stadsutvecklingen. Utställningen pågår fram till 31 mars 2019.

Ta del av den övergripande Översiktsplanen, om stadsbyggnadsprocessen och om några av de stora stadsutvecklingsområden som är aktuella just nu.

Det finns guider på plats för att svara på frågor och här finns också den stora Stockholmsmodellen. Du hittar utställningen i Kulturhuset på Sergels Torg. Välkommen in!

Läs mer på: http://växer.stockholm/tema/stockholmsrummet

Öppettider:

Vardagar klockan 10.00–19.00

Helger klockan 11.00–16.00

Tillgänglighet

Bra att veta om tillgänglighet i Stockholmsrummet:

Det finns två entréer till rummet, båda utan trösklar. De nivåskillnader som finns i rummet är tillgängliga både via ramp och trappsteg. Det finns stolar att låna vid behov och rummets personal finns alltid på plats.

Färdtjänstadressen är Sergelgången 31 alt. Sergels torg 7.

Vid frågor inför ditt besök, välkommen att ringa: 08-508266 30 eller kontakt via mejl: stockholmsrummet@stockholm.se


Dela på: