Nu kan Spånga-Tensta flytta in

"En stor dag för stadsdelen och hela Stockholm" sa Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, när Spånga-Tenstas nya förvaltningskontor invigdes.

Den 2 september invigde vi tillsammans med Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning det nya stadsdelskontoret i Tensta. Vi har totalrenoverat och byggt om befintliga lokaler i nära samarbete med stadsdelen.


Annika Friberg, Anna König Jerlmyr, Michaela Hollis.

Många inbjudna var på plats för att ta del av firandet, bland andra finansborgarrådet Anna König Jerlmyr som fick äran att invigningstala och klippa det obligatoriska bandet.

Det nya kontoret är efterlängtat då stadsdelen sökt i många år efter en lämplig lokal. Sommaren 2020 kunde Micasa erbjuda tomställda lokaler i fastigheten Stranninge1 på Elinsborgsbacken i Tensta. Dessa har omvandlats till en modern och tillgänglig arbetsplats tillsammans med vår upphandlade entreprenör Betonmast Stockholm AB.


Karl Frisell.

- Vi är mycket stolta över att få bidra till ökad tillgänglighet för alla som bor och arbetar i Tensta. Det är ett viktigt projekt som vi utfört i nära samarbete med Spånga Tensta stadsdelsnämnd, sa Karl Frisell, projektchef Micasa Fastigheter, på invigningen.

 


Annika Friberg

Huset anpassas för att motsvara förvaltningens önskemål om nya, moderna och tillgängliga lokaler. Bland talarna var också Annika Friberg, ordförande Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
– Flytten innebär ett lyft för Tensta och många invånare som nu får närmare till kommunal service men också för våra medarbetare som får ett kontor som anpassats efter förvaltningens behov, sa hon. 

Michaela Hollis, styrelseordförande Micasa Fastigheter och Victoria Caellenmark, stadsdelsdirektör Spånga-Tensta medverkade också.

Bakgrund

Stadsdelsförvaltningen har sedan 2008 funnits på Fagerstagatan 13-15 i Lunda industriområde, i lokaler som ursprungligen var tillfälliga evakueringslokaler. I juli 2020 beslutade stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta att hyra lokaler av Micasa Fastigheter i Stockholm AB för ett nytt förvaltningskontor i fastigheten Stranninge 1 på Elinsborgsbacken 3 i Tensta. Fastigheten har en yta på cirka 4 500 kvadratmeter och inflyttning kommer ske under första veckan i oktober 2022.

 

Fotograf: Lena Videgren


Dela på: