NCC vår partner i Rinkeby allé

Nu har vi tecknat kontrakt i samverkan med NCC för produktion av vårt allra första nyproduktionsprojekt.

Nu har vi tecknat kontrakt i samverkan med NCC för produktion av vårt allra första nyproduktionsprojekt.
Efter en spännande och dynamisk upphandlingsprocess tecknade vi den 17 oktober ett entreprenadkontrakt med NCC för produktion av nytt vård- och omsorgsboende i Rinkeby allé med totalt 90 boendeplatser.

- Vi ser fram emot att samarbeta med NCC. Det är en aktör med lång tradition av att arbeta i samverkan och vi har stort förtroende för deras organisation, säger Karl Frisell, projektchef på Micasa Fastigheter AB.


Kim Tornell, affärschef NCC och Karl Frisell, projektchef Micasa

- Det är oerhört glädjande att vi får vara med och genomföra Micasa Fastigheters första nya vård- och omsorgsboende. NCC har lång erfarenhet av samverkansentreprenader där vi tillsammans med kunden hittar de mest moderna, effektiva och långsiktigt hållbara lösningarna för den framtida driften och vårdverksamheten, säger Kim Tornell, affärschef NCC Building Sweden.

Projektet genomförs i en samverkansentreprenad, så kallad partnering, där parterna innan byggstart tillsammans arbetar fram system- och bygghandlingar samt budget för projektet.

Erfarenheterna från projektet i Rinkeby kommer att ligga till grund för kommande nyproduktioner av boenden som Micasa Fastigheter ska bygga på uppdrag av Stockholm stad.


Rinkeby allé är Micasa Fastigheters första nybyggnation av ett vård- och omsorgsboende och sker på uppdrag av Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Det handlar om ett modernt äldreboende med 90 vård- och omsorgslägenheter samt personal- och verksamhetslokaler i linje med framtagen äldreboendeplan 2018 med utblick mot 2040.
Projektering påbörjas omgående och fysiska arbeten på fastigheten beräknas starta under Q3 2020. Det nya boendet beräknas stå klart för inflyttning under Q2 2022.

Pressrelease

 


Dela på: