Hjorthagens seniorbostäder invigda

Den 29 augusti invigdes Hjorthagens seniorbostäder på Artemisgatan 2 med bubbel, ballonger och bandklippning.

Intresset för invigningen var stort och ett 60-tal gäster var på plats för att höra Erik Slottner (Kd), äldreborgarråd i Stockholms stad och Andrea Hedin (M), ordförande Östermalms stadsdelsnämnd invigningstala. Moderator under förmiddagen var Michaela Hollis (Kd), styrelseordförande Micasa Fastigheter.

AAndrea Hedin

- Ett av Micasas viktigaste uppdrag är att erbjuda stadens äldre trygga och hållbara bostäder i tillgängliga miljöer. De nyligen färdigställda seniorbostäderna i Hjorthagen är ett utmärkt exempel, sa Michaela Hollis.


Michaela Hollis 

Erik Slottner talade om vikten av att Stockholms stad kan erbjuda olika former av bostäder för äldre medborgare i takt med att behovet av äldrebostäder ökar

Hjorthagens seniorbostäder är ombyggda, ljusa hyreslägenheter i hjärtat av Hjorthagen som färdigställts under 2022. Samtliga lägenheter har öppen planlösning med sovalkov och balkong.


Erik Slottner och Andrea Hedin

Under invigningen visade Östermalms stadsdelsförvaltning även sina lokaler där de under hösten öppnar ett aktivitetscenter. Vi fick även höra konstnären Hans Andersson berätta om sin nyskapade konst som tagits fram för de boende i Hjorthagens seniorbostäder.

Stefan Hagdahl och Hans Andersson

Samtliga foton: Peter Lydén

Läs mer om Hjorthagens seniorbostäder


Dela på: