Livesändning från Enskede 26 augusti

1921 infördes allmän och lika rösträtt. Hundra år senare uppmärksammar och firar vi på Micasa demokratin i Sverige. Följ vår direktsändning när vi namnger trädgården vid Enskede nya servicehus efter Nelly Thüring, som var en av förkämparna för allmän rösträtt.

Nelly blev en av Sveriges fem första kvinnor i riksdagen. På ålderns höst bodde hon i vår fastighet på Handelsvägen 170, på äldreboendet Enskede nya servicehus. För att bidra till firandet av 100 år av demokrati och allmän rösträtt i Sverige namnger vi gården på Handelsvägen efter Nelly Thüring.

Var med under en kort men hjärtlig ceremoni via facebook.com/micasafastigheter

Datum: 2021-08-26
Tid: 10.30

Program

 • Gunnar Kempe, fastighetsstrateg och representant Micasas ledning hälsar alla välkomna.
 • Bosse Ringholm, initiativtagare till Nellys gård samt författare till ett häfte om henne, berättar om sitt engagemang.
 • Teaterverket Svea bjuder på ett smakprov av ”Bana väg”, en föreställning om den allra första rösträttsdagen för kvinnor 1921.
  Föreställningen spelas på Teaterverket Svea den 10-18 september.
  Manus & regi: Eva Ekelöf.
  Biljetter och mer info:
  se/forestallningar/bana-vag-11-18-sept
 • Kaffe och bulle serveras.

Med anledning av Covid-19 arrangeras sammankomsten på ett hälsosäkert sätt. Vi håller avstånd, är noga med handhygienen och bär munskydd i kontakt med andra. Om du har symtom på sjukdom, vänligen stanna hemma.

Läs mer om Nelly Thürings gärning i vår tidning Trivsel nr1 2021

VÄLKOMNA!


Dela på: