Vi skapar 61 seniorlägenheter i Hjorthagen

Nu påbörjar vi ett viktigt projekt i Hjorthagen tillsammans med ByggPartner. Idag skrev vi avtal om utveckling av fastigheten Drevkarlen 9 där vi totalrenoverar och skapar 61 nya seniorlägenheter.

– Genom det här projektet är vi med och bidrar till tillväxten av bostäder för stadens äldre. Det är vi väldigt stolta över, säger Esbjörn Sundin, projektchef på Micasa Fastigheter.

Det handlar om en totalentreprenad där ByggPartner i Dalarna AB utför arbetet på uppdrag av Micasa Fastigheter.

– Vi har stort förtroende för ByggPartner genom tidigare samarbeten och nu ser vi fram emot att tillsammans ro i land även detta viktiga projekt, säger Esbjörn Sundin.

– Vi är tacksamma över Micasas förtroende. Nu ska vi göra ett fint projekt tillsammans, som kommer att göra verklig nytta för de äldre i området, säger Fredrik Leo, vd för ByggPartner.

Visionsbild seniorlägenhet i Drevkarlen 9: Marge Arkitekter

Om projektet

Fastigheten Drevkarlen 9 byggdes 1966 och byggdes om 1995. Idag är huset i behov av en total byggteknisk upprustning. När projektet är klart kan vi presentera 61 totalrenoverade seniorlägenheter, merparten ettor på 29 kvadratmeter och några enstaka tvåor på 54-59 kvadratmeter. Micasa Fastigheter iordningställer även ett aktivitetscenter i bottenplan för Östermalms stadsdelsförvaltnings räkning, till för hyresgästerna i seniorlägenheterna och äldre i området.

Seniorlägenheterna kommer att förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling, precis som vanligt. För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd i Stockholms stad i minst två år och vara 65 år eller äldre.

Projekteringen planeras starta under november 2020. Planerad inflytt för seniorlägenheterna är Q2 2022.

Bild från kontraktskrivandet:
Från vänster ByggPartner: Ary Zanganeh, projektchef och Jan Kroon, arbetschef/ombud. Från Micasa Fastigheter: Esbjorn. Sundin, projektchef och Fredrik Möller, upphandlare.

Läs pressmeddelandet


Dela på: