Fullt ös i Skärholmen

Plötsligt händer det. Musik och sång förgyller vardagen på ett av våra seniorboenden i Skärholmen en vanlig torsdag.

Den 25 februari kom artisten Eddie Oliva och spelade för Micasas seniorer. Några få hyresgäster fick njuta av uppträdandet på plats, men många fler kunde lyssna i direktsändning i radions P4 Radio Stockholm. Programledaren Lasse Persson bidrog till den glada stämningen.

Gäster och programledare sjöng med i refrängen när Eddie Oliva spelade låtar från sin repertoar.

- Det är härligt med lite fart och fläkt äntligen, sa Berit som bor i huset på Ekholmsvägen.

Hon vill rikta ett tack till seniorboendets Trivselråd som bjudit in artisten och Radio Stockholm. Trivselrådet drivs av engagerade hyresgäster i fastigheten och har som uppgift att ordna med aktiviteter som ökar trivseln och skapar gemenskap i huset.

Micasa vill uppmuntra till gemensamma aktiviteter i den mån det går i tider av en pandemi. Trivselråden i Micasas seniorboenden får visst ekonomiskt bidrag för sina trivselaktiviteter, för att det ska gynna hyresgästerna och bidra till social hållbarhet i husen.


Foto: Lena Cronstedt

Eddie Oliva är en entertainer som är känd för svenska folket med hiten Vara vänner som han sjöng tillsammans med Cyndee Peters och låg på svensktoppen med för ca 40 år sedan. Under torsdagen blev det många italienska slagdängor från 50-talet av typen ”Volare” som gick hem hos Micasas seniorer.

Det blev en ovanlig och trevlig torsdag för boende i Skärholmens seniorlägenheter.


Dela på: