Nya driftavtal för våra fastigheter

Från och med den 1 oktober 2021 har vi tre nya entreprenörer för fastighetsdrift av Micasas samtliga fastigheter. Avtalet gäller till och med sista september 2025 med möjlighet att förlänga avtalen i upp till åtta år totalt.

De nya avtalen är justerade utifrån det befintliga för att vi ska få större bemanning och tätare tillsyn av våra fastigheter. Det ska också göra det möjligt för oss att kunna ha bra kontroll och uppföljning över drift och underhåll samt ge bättre service till våra hyresgäster.

I det nya avtalet ställs tydliga krav på hur tillsyn och skötsel skall utföras samt hur ofta under hela avtalsperioden. Allt avhjälpande underhåll sker i en tät dialog med oss som beställare.

- Vi valde att bryta ner avtalet i tre områden för att gör uppdragen och driftområden mer hanterbara. Vi har under 2020 kompletterat vår organisation med tre driftsamordnare som har en nyckelroll i att se till att leverans och samarbetet ska fungera optimalt, säger Mikael Lundstedt, enhetschef Fastighetsdrift.

Upphandlingen är för varje entreprenadområde (EO) och de upphandlade företagen är:

I väster- och norrort med fastigheter huvudsakligen inom stadsdelarna Bromma, Spånga/Tensta, Hässelby/Vällingby samt Rinkeby/Kista har avtal slutits med ISS Facility Services AB.

I innerstaden med fastigheter inom stadsdelarna Norrmalm, Östermalm, Södermalm och Kungsholmen har avtal slutits med H2M Fastighetsteknik AB.

I söderort med fastigheter huvudsakligen inom stadsdelarna Hägersten/Älvsjö, Skärholmen, Enskede/Årsta/Vantör, Farsta samt Skarpnäck har avtal slutits med COOR Service Management AB.


Dela på: